header image
 

102 year old lens on a 5D mkII

Struinend op internet kwam ik dit topic tegen. De 5D MII met een op deze camera aangepaste Wollensak 35mm F5.0 Cine-Velostigmat cinema camera lens uit 1908.
Prachtige resultaten tussen oud en nieuw!

Dagje Amsterdammen

 Tijdens een dagje Amsterdammen “Madame Tussauds” bezocht het was lang, erg lang geleden dat ik er was zo’n jaar of zeventien was ik toen.  Leuk tussen alle idolen van deze tijd er een  klassieker  tegen te komen ‘Marlyne Monroe’ al was die wel een beetje voor mijn tijd..

Voor de rest, een leuke dag goed gezelschap en ontzettend veel gelachen. En ja tijdens het shoppen  nog even een paar stoute schoenen gescoord.

Off the air

luchtballonnen op Blommenkinders een maand geleden

Blijf ik liever met beide benen op de grond

Hij ging mee naar boven

Gezondheidscentrum Kalsdonk

 De Heilig Hartkerk getransformeerd tot “Gezondheidscentrum Kalsdonk”

Wow, ‘t is mooi geworden was er even helemaal stil van…alles, de oude kerk ,de nieuwbouw, de kleuren alles harmoniserend met elkaar.  Niets is geweld aangedaan aan werkelijk alles is aandacht besteed. Ik loop verwonderd rond, deuren die vanzelf open gaan het licht dat feller gaat branden als je een ruimte binnenloopt. 

Er wordt nog druk gewerkt aan de dingen die nog wat afwerking nodig hebben. Thuiszorg en Consultatiebureau zijn al bezig hun nieuwe werkplek in te richten. Technici en andere specialisten lopen nog rond om dingen af te werken en de puntjes op de i te zetten.

White Cadillac

Waar viel mijn oog op vandaag tijdens een lange wandeling met Demi…een prachtige roomwitte Cadillac die samen met nog 3 andere mooie oldtimers in een showroom stond.

Kon het natuurlijk niet laten even naar binnen te lopen om “Het” te vragen, half uurtje na ik thuis was had ik al mail.

Beste Nell,

 

Even overleg gehad met onze directeur de heer ….. en die heeft geen bezwaar.

Dus laat maar even weten, wanneer u langs wilt komen.

 

Met vriendelijke groeten,

 Bedrijfsleider

Weer kleur in de tuin

Lente eindelijk er komt weer kleur in de tuin, maar ook een hoop andere dingen die er niet in thuis horen zoals allerlei grasjes en mosjes…werk aan de winkel dus.

Morgen dagje vrij 😉 15 graden en Zon!!!  de rest van de week maar tot 13.00 uur werken. Even bijtanken, heb nog steeds last moeheid de nasleep van een flinke griep eind februari.

Lekker zo’n zondagavond met de wetenschap dat je morgen niet hoeft.

Tullepetaonestad!

Voor wie de optocht gister gemist heeft  of het te koud vond, maandag en dinsdag nog dan is het weer voorbij het carnaval…

Ben het beu die sneeuw die kou, helemaal mee gehad! ‘t is mooi geweest…Lente nu!!!

Geen bus

Het was bar en boos vandaag op de weg, vanmorgen verrast door de sneeuw maar besloten met de bus te gaan.  Wachtend bij de bushalte kijkend naar de files, het verkeer dat helemaal vast zat. Een ritje van anders 10 minuten kwartiertje op zijn hoogst kost je nu een uur. Brandweer en politie zijn op de been om het verkeer te helpen, de auto’s net dat duwtje te geven het talud op te komen.

Na een kwartiertje wachten begint het te dagen er komt ook geen bus en krijg het best wel koud nu,  terug naar huis dan maar en over een uurtje nog eens  proberen. Weer geen bus dan maar tevoet, werktas thuisgelaten en het hoognodige in een rugzak . Intussen is wel het zonnetje vrolijk gaan schijnen  het is prachtig met al die sneeuw en als ik dan toch zo’n eind moet lopen is het  beter van de nood een deugd maken en de camera mee te nemen.

Zo onderweg zijnde lekker banjerend door de verse sneeuw heb ik natuurlijk helemaal geen zin meer om te  werken. Kom tegen elven vrolijk op het werk aan en mijn afspraak van 9 uur heeft afgebeld dus dat heeft ook zichzelf weer opgelost.

S’avonds rijden de bussen wel maar met vertraging, weer maar gaan lopen want je weet toch niet hoelaat hij komt. De wegen zijn zoals op de foto te zien is spiegelglad. Kom ik normaal gesproken om kwart over 5 thuis nu is het tegen zevenen en onderweg geen bus gezien.

Buik met muisjes…

Afgelopen zaterdag zwangerschaps foto’s genomen, bij een collega die volgende week met zwangerschaps verlof gaat. Het was voor mij de eerste keer en vond het best wel bijzonder dat vertrouwen te krijgen.

Ze hebben er voor gekozen niet te weten wat het wordt, en in het mooie van het niet weten wordt het vertederend Ukkie genoemd.

Tijd vliegt

Bleu Monday…geen last van, vandaag lekker een dagje vrij genomen! Even naar de stad geweest maar daar was het grijs en koud. Nu thuis lekker aan het niksen!  “Its a beautifull day” van U2 op, bakkie koffie met een lekker stuk rijstevla… nog over van het weekend.

Bleu Monday, hier…nee hoor!!!